MINDFULNESS

QUE ÉS MINDFULNESS?

gotaMindfulness o Atenció Plena es quelcom essencial en l’esser humà, i els seus profunds beneficis poden arribar a tothom que ho posi en pràctica.
Quan parlem de mindfulness ens estem referint a un conjunt de pràctiques de meditació, les quals ajuden a regular l’equilibri emocional i la flexibilitat de les nostres respostes davant les diferents situacions que la vida (personal, familiar, laboral…) ens presenta.
“És molt important que aprenguem l’art de descansar i relaxar-nos. No només ajuda a prevenir l’aparició de moltes malalties que es desenvolupen per la tensió crònica i preocupació; permet aclarir les nostres ments, centrar-nos i buscar solucions creatives a problemes”. Thich Nhat Hanh

EN QUÈ EM POT BENEFICIAR?

La meditació es la capacitat humana d’observar-se a sí mateixa, i dona la oportunitat de comprendre la pròpia vida interior (pensaments, emocions i sensacions físiques) amb major claredat, reconeixent-la tal qual es, sense jutjar-la ni fugir-ne. Adonar-nos de molts funcionaments automàtics i reactius de la nostra manera de fer i de viure, ens permet realitzar canvis de manera conscient.
Fer-nos presents com a observadors d’aquesta experiència ens ajuda a gestionar el nostre patiment i a augmentar la regulació emocional, l’autocura i els factors de resiliència. Com a resultat augmenta la nostra capacitat per prendre millors decisions davant de les circumstancies adverses que la vida ens depara.

En aquest sentit, la pràctica de mindfulness ajuda a:

•  reduir els nivells d’ansietat, d’irritabilitat i d’estrès;
•  combatre la tristesa, el cansament mental…
•  transforma el nostre cervell ja que permet generar noves connexions neuronals;
•  ens impregna d’enteresa i serenitat per fer front a les exigències del mon frenètic que ens envolta ;
•  i ens permet millorar les nostres relacions amb nosaltres mateixos i amb els altres.

En definitiva, es una eina molt potent que ens ajuda a desenvolupar o enfortir la nostra salut mental.

“Amb la meditació saps com tenir cura de les coses que passen en el teu interior i saps com tenir cura de les coses que passen al teu voltant». Thich Nhat Hanh

 a la nostra web hi trobareu mes informació, podeu clicar aqui